Innováció

Cégünk nagy hangsúlyt fektet a kutatás-fejlesztésre, új technológiák bevezetésére...

GREENverter projekt

A GREENVERTER projekt az energiahatékonyság növelését és az intelligens energiatárolást, - gazdálkodás fejlesztését tűzte ki célul, és nemzetközi szinten is újdonságnak számít. A Greenverter fejlesztési programunk nem csak hazánkban élvez támogatást, hanem a projekt megítélése oly mértékben ígéretes, hogy elnyerte az EU Európai Seal Of Excellence minősítését is!

A modern technológiával rendelkező elektronikai berendezések, valamint az energiahatékony fogyasztók a villamos hálózatot beszennyezik, amely több problémát is okozhat a hálózaton. A háztartási kisgépek és az ipari berendezések száma évről- évre emelkedik, ezek hálózatszennyezése nagymértékben rontja a villamosenergia hálózat minőségét. A torzított hálózat nem megfelelő áramellátást okozhat, amely során a gépek élettartama jelentősen csökken.
 


Ezen hatások kiküszöbölésére nyújt megoldást a GREENVERTER, amely javítja az áram minőségét, az energiatárolást és ütemezi ezen energia hálózatba történő betáplálását is. Ezáltal az áram minőségében jelentős javulás érhető el, amely növeli a gépek élettartamát, ezáltal kevesebb káros hulladék keletkezik. Mivel alkalmas megújuló energiák hálózatba történő betáplálására is, ezért a hálózatból kisebb teljesítményt kell vételezni a felhasználónak a csúcsidőszakokban.

Ezen energiaoptimalizálás csökkenti az eszközök káros anyag kibocsátását is, ezáltal a környezetre pozitív hatással van. Az energetikai és villamosipari szolgáltatások jelentős minőségi javulása is elérhető ezzel az eszközzel, amely nemcsak a nagyvállalatoknak, de a kis és mikrovállalkozásoknak és háztartásoknak is környezetkímélő, energiahatékonyság növelő megoldást kínál.

 

ÚSZÓház projekt

Élettereink kreatív újraértelmezése világszerte egyre erősödő irány, ezt példázza az úszóházak megjelenése is. Magyarországon elsőként a Marinus Homes Kft. valósítja meg a vízfelületen lebegő, természetközeli, igényes otthonok sorozatgyártását; amelyek nem csak lakóingatlanként hasznosíthatóak; a könnyűszerkezetes felépítmények kikapcsolódásra is tökéletesek az év bármely szakában.

A Marinus úszóházak alapját olyan egyszerűen gyártható, karbantartást alig igénylő, de megfelelő felhajtóerőt biztosító beton pontontestek alkotják, melyek sorolásával többféle méretű úszótest képezhető. Az úszótest felépítménye korunk igényei alapján tervezett, újszerű térhasználatot alkalmazó kompakt, modulos rendszer.

A könnyűszerkezetes, réteges falak a jelenleg elterjedt megoldásoknál kisebb keresztmetszetekkel bírnak, köszönhetően a korszerű anyaghasználatnak. Ez az építési módszer lehetővé teszi a gyári körülmények közt történő előregyártást, így a helyszíni építés környezetre gyakorolt terhelését minimálisra csökkentve, a hibákat kiküszöbölve valósíthatók meg a felépítmények.

A házak a parti infrastruktúrára kapcsolódnak, ezért a vízi természetkárosító hatásuk még tovább csökken. A környezetet tiszteletben tartva, ahhoz igazodva kerülnek telepítésre. A vízre telepített úszóművek a tájképbe illeszkedve, a természetes partmenti területeket érintetlenül hagyva képesek a partszakaszok kihasználhatóságán javítani, egy-egy szakasz életét fellendíteni.

 

BIPVcore Platform

Az EU szerint az európai BIPV BIPV (Building Integrated Photovoltaic, vagyis épületbe integrált PV megoldások) piac egyértelmű fejlődés előtt áll. Ez nem kevésbé az építmények energiahatékonyságról és karbonsemlegességről szóló szigorodó szabályozás eredménye. A töretlen fejlődés előtt áthidalandó rést pótolhatnak azok a holisztikus megoldások, amelyek szabályozás, a megvalósítás és a végfelhasználás között még fellelhetők.

Az EU égisze alatt 2020 őszén közreadott pénzügyi elemzések is a BIPV termékek piaci felfutását vetítik elő, iparági integrációs platformok megfelelő közreműködése esetén.

Míg a hagyományos, épületre szerelt napelemek tömeggyártását ma már lényegében ázsiai gyártók végzik, úgy az európai vállalkozások számára perspektívát az adaptív technológiát, K+F hátteret igénylő, legkorszerűbb, épületbe integrált BIPV termékek előállítása jelenti. Az ebben rejlő lehetőségek kihasználhatóságára alapozva kezdeményezte a CORECOMM SI a BIPVCORE PLATFORM kialakítását a kapcsolódó hazai szabályozói, tervezői, gyártói, kivitelezői és üzemeltetői tudás egyesítésére, közös hasznosítására.

A BIPVCORE PLATFORM olyan hazai keretprogram, amely az energetikai és építőipar szükséges technológiai integrációja mellett magyarországi építőipari gyártóbázis kialakítását, illetve fejlesztését jelentheti. Ez egyrészt a hazai építőipari igények kielégítését, másrészt exportképes termék előállítását is eredményezné, új munkahelyek teremtésével.

Szechenyi 2020 - Befektetés a jövőbe

KOSÁR

FIZETENDŐ

Rendelés értéke

0 Ft