Hírek

Hírek, újdonságok a technológia világából, nem utolsó sorban CoreComm SI mindennapjaiból...

Szervezeti átalakulás a napelemgyárban

2023. 10. 07.

Napelemgyárunk 2017 óta üzemel Veszprémben, s az elmúlt 6 évben dinamikusan fejlődve számos nagy változáson, átalakuláson ment keresztül.
Gyártott havi darabszámunk 1.000 darabról 25.000 darabra nőtt úgy, hogy a termékportfólió teljesen megváltozott a kezdetekhez képest, valamint új gépek, innovatív technológiák kerültek bevezetésre, s a folyamatos kutatás-fejlesztésnek is köszönhetően stabilan fejlődünk.

A technológiai innováció azonban csak egy pillére a folyamatos növekedésnek, szervezeti szinten is újításokra volt szükségünk a tervezett haladás elérése érdekében. 
A korábbi modellben egy-egy kollégánk a napelemgyár napi tevékenységeinek rendkívül széles skáláját látta el, mely hosszabb távon kevésbé hatékony működés, ezért célunk volt egy funkcionális csapat kialakítása, ahol munkatársaink tevékenységeink spektruma szűkül, hatékonyságuk pedig ezáltal jelentősen nő - amely egyúttal az adott tevékenységi körök magasabb szintű ellátást is jelenti. 

Gondolkodásmódunkat átalakítva a feladatoritentálságról folyamat-orientáltság térünk át, ahol nem egy-egy problémára keressük a megoldást, hanem komplett folyamatokat építünk ki, melyek segítségével a korábbi feladatok, problémák automatikus megoldásra kerülnek.

Ezen célok elérése érdekében a szervezeti felépítésben jelentős változások történtek, új munkakörök is kialakításra kerültek, s így a saját területükön magas szakértelemmel rendelkező kollégáink végeznek olyan jelentőségteljes feladatokat, mint a minőségirányítás és munkavédelem, logisztika, termelésvezetés, karbantartás és mérnökségvezetés. 

A konkrétumok:

Helmeczi András korábban a napelemgyár teljes vezetését és irányítását látta el rendkívül magas szinten, azonban szakértelmét és energiáját ma már csak a termelésre kell fordítania, mely ennek köszönhetően folyamatosan fejlődik, magas szinten üzemelve. 

A gyárat érintő logisztikai feladatok ellátásáért és vezetéséért Reményi-Furda Nóra felel, s ezen tevékenységünk is a korábbinál magasabb szinten működik. 

Csurgay Ádám a mérnökséget, illetve a karbantartást vezeti, mely területek ennek megfelelően irányítottan és hatékonyabban funkcionálnak.

Új tevékenységi körök is kialakításra kerültek, így Tóthné Mizsei Edit a minőségirányítási és EHS részlegünkért felel, míg a Sári Erzsébet a napelemgyár gazdasági vezetését látja el.


Új kollégáinkat, Editet és Erzsébetet a későbbiekben természetesen közelebbről is szeretnénk majd bemutatni.

Fontos változás még, hogy Sámpár Zoltán gyárigazgató már a CoreComm SI ügyvezetői szerepkörét is ellátja Horváth Balázs ügyvezető mellett. 

A fent ismertetett átalakulások egyik nem titkolt hosszú távú célja, hogy a napelemgyár minden tekintetben autonóm, önmagát teljes egészében ellátó szervezetté válhasson. 

Szechenyi 2020 - Befektetés a jövőbe

KOSÁR

FIZETENDŐ

Rendelés értéke

0 Ft