Hírek

Hírek, újdonságok a technológia világából, nem utolsó sorban CoreComm SI mindennapjaiból...

Solar Boat Challenge partnertalálkozón vettünk részt

2024. 02. 09.

Nagy sikerrel rendezte meg tavaly a nemzetközi vizeken már ismert hajós versenysorozatot, a Solar Boat Challenge-et a Pannon Egyetem a Veszprém 2023 – Európa Kulturális Fővárosa programmal, a Magyar Vitorlás Szövetséggel, valamint Balatonalmádi Önkormányzatával közösen.

A verseny jövőjéről, vagy, ahogy az eseményen résztvevő Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter fogalmazott „a jövő versenyéről” egy partnertalálkozó keretében gondolkodtak együtt a résztvevők a Balatonalmádi Kulturális Központban.

Az innovatív és a fenntarthatóság jegyében zajló nemzetközi napelemes hajóverseny hazai és nemzetközi visszhangja azt igazolta vissza, hogy ezt a kezdeményezést folytatni kell és beemelni az intézmény, valamint Balatonalmádi hagyományos programjai közé, hiszen a régiót kiemelt helyre emeli nemzetközi színtéren is, és innovatív vonzerejét meghatározza a következő generációk részére. Továbbá szemlélteti a különböző tudományterületek összefogásával elérhető gazdasági és társadalmi fejlődést. A csütörtöki partnertalálkozó – melyen a Pannon Egyetem és Balatonalmádi elöljárói mellett Veszprém és a térség meghatározó cégei, intézményei vettek részt - célja, hogy a Pannon Egyetem bővíteni tudja azon támogatóinak a körét, akiknek részvételével a nemzetközi hajóverseny színvonala és szakmai megítélése tovább emelhető.

A partnertalálkozón a tavalyi rendezvény bemutatásán, az idei célok megfogalmazásán túl a résztvevők bepillantást nyerhettek a hajófejlesztés folyamatába, illetve a verseny névadó szponzoraként a CoreComm SI Kft. is bemutatkozott.

Köszönjük a meghívást, örülünk, hogy együtt gondolkodhattunk!

Forrás: https://uni-pannon.hu/

Fotó: Pesthy Márton

Szechenyi 2020 - Befektetés a jövőbe

KOSÁR

FIZETENDŐ

Rendelés értéke

0 Ft