Hírek

Hírek, újdonságok a technológia világából, nem utolsó sorban CoreComm SI mindennapjaiból...

Innovatív fejlesztések a Napelemgyárban

2020. 04. 06.

Veszprémi napelemgyárunkat tovább fejlesztjük egy sikeresen elnyert pályázat keretében, ahol az automatizálás hangsúlyosabb szerepet kap.

Miért fontos ez számunkra? 
Európában az építészeti trendekben egyre nagyobb teret kap a napelem, mint építőanyagba integrált energiatermelő egység (BIPV – Building Integrated Photovoltaic), különböző speciális építészeti megoldásokban való alkalmazása.


 

Mire is gondolunk? 
Ilyenek például homlokzatokra szerelt napelemes burkolatok, tetőcserépbe integrált napelem, járófelület, de meg kell említeni olyan felhasználási területeket is, mint pl. személygépkocsik hajtása (tetőbe integrált napelemmel támogatva), tömegközlekedési eszközök ilyen jellegű támogatása.

Mit szeretnénk elérni? 
Projektünk során egy olyan univerzális, adaptálható gyártás- és termék koncepció kifejlesztése a célunk, amely könnyedén igényre szabható bármilyen egyedi napelemes rendszer, panel esetén. Így a speciális kialakítású építőanyagokba integrált napelem panelek széleskörű gyártására lesz lehetőségünk.
Az adaptálhatóság mellett fontos célkitűzés, hogy ennek a napelemes termékkoncepciónak a gyártása a lehető leghatékonyabb legyen, jelentősen csökkentve a standard és az egyedi napelemes termékek közötti fajlagos árkülönbséget, ezzel megteremtve a szélesebb körben való elterjedését.


A pályázat konzorciumban valósul meg a Pannon Egyetemmel és az Alap Európa Kft-vel együttműködve.

Tehát magyarra fordítva: a napelemmeghajtású gumikacsán át a solar birodalmi lépegetőkig mindenhez IS szeretnénk lehetővé tenni az alapanyagok gyártását… :)
Célunk a változatos, többféle kialakítású, minél sokoldalúbban felhasználható panelek készítése.

Szechenyi 2020 - Befektetés a jövőbe

KOSÁR

FIZETENDŐ

Rendelés értéke

0 Ft