Gyártás

Mind a napelemgyár, mind a cég üzemeltetése során kiemelten nagy hangsúlyt fektetünk a legújabb és leghatékonyabb technológiák felkutatására, tesztelésére és gyártásba való bevezetésére.

Napelem

Cégünk napelem gyártása a 60 cellás napelemekkel kezdődött. 2 év gyártás és tapasztalatgyűjtés után láttuk elérkezettnek az időt a termékpaletta bővítésére, mégpedig különböző építőipari elemekbe integrálható laminált panelek bevezetésével. Üzleti kapcsolatainknak köszönhetően mára sikerült egy megbízható beszállítói kört kialakítani, akik az általunk elvárt minőséget képviselik, így továbbra is a legfejlettebb és legmagasabb hatásfokú paneleket tudjuk vásárlóinknak biztosítani.

Napelemes tetőcserép és térburkolat

A CoreComm mérnökeinek egyedülálló lehetőségei vannak. Az egyedi napelemes termékeinket nemcsak megtervezni tudjuk a megrendelők igényei szerint, hanem gyakorlati ismereteink alapján az optimális gyártásnak megfelelően tudjuk alakítani a termék paramétereit, a tesztgyártás után minden esetben egy tökéletesített termék kerülhet sorozat-gyártásba és piacra.

A jelenlegi termékpaletta a domino és kanadai típusú napelem panelekből, illetve a járólapból (platio) áll. Ezek tetőcserépbe, illetve térkőbe integrálható panelek, viszont a gyártási folyamat csak magukra a napelemes egységekre terjed ki, a tetőcserépbe, illetve térkőbe való integrálást nem a cég hajtja végre, hanem a megrendelő.

A késztermék megalkotásához korszerű, minőségi alapanyagok kerülnek felhasználásra, annak érdekében, hogy a napelem ellenálló legyen a környezeti hatásokkal szemben, így megőrizve hatékonyságát, hogy hosszú ideig ki tudja szolgálni a végfelhasználó igényeit.

Napelemes egységek főbb alkotóelemei:

  • szilícium cellák
  • edzett üveg – ellenálló külső burkolat
  • EVA fólia – ragasztóként funkcionál a rétegek között
  • ribbon szál – vezető szál a cellák összefűzéséhez
     

A gyártás főbb lépései:

  • stringek készítése – szilícium cellák összeforrasztása ribbon szálak segítségével
  • laminátum összeállítása
  • laminálás
  • tesztelés – EL- és flash-teszter

Új technológiák bevezetése

Jelenleg a termékek hagyományos string-technológiával készülnek, viszont a jövőben várhatóan új technológiák is bevezetésre kerülnek. Az modernebb megoldások használata még korszerűbb, különlegesebb és változatosabb termékek előállítását teszi lehetővé.

Új technológiák bevezetését alapos kutatás-fejlesztési tevékenység előzi meg. A fejlesztési és a minőségbiztosítási feladatokon a fejlesztőcsapat a veszprémi Pannon Egyetemmel együttműködve dolgozik. Legújabb fejlesztésünk a konduktív ragasztásos technológia bevezetésére irányul a termelésünkbe.

Az új gyártási technológiák bevezetésével biztosított, hogy lépést tudunk tartani a világ egyik legdinamikusabban fejlődő üzletágának kihívásaival.

Széleskörű támogatás

A gyártás magas szintű mérnöki támogatása elengedhetetlen a megfelelő termelési eredmények elérése érdekében, emiatt folyamatosan fejlesztjük a mérnöki csapatunkat. Mára más több, mint 10 fejlesztő mérnökünk dolgozik azon, hogy jelentős pályázati források mellett olyan fejlesztések megvalósítására van lehetőségünk, mint kollaboratív robotok bevonása a termelésbe, egyedi sorjázó és forrasztó állomások fejlesztése, napszimulátorok és egyéb teszterek termékekhez való egyedi fejlesztése.

 

Szechenyi 2020 - Befektetés a jövőbe

KOSÁR

FIZETENDŐ

Rendelés értéke

0 Ft